Belevings-praatpaal voor de zorg

Belevings-praatpaal

De alom bekende praatpaal is ge-upcycled tot Belevings-praatpaal om te plaatsen in zorginstellingen of ziekenhuizen. De Belevings-praatpaal is voorzien van een touchscreen en een computer. Met één druk op de gele knop verschijnt er een polygoonjournaal op het scherm. Of door te kiezen voor foto’s kunnen foto’s van vroeger van de omgeving worden getoond. De Belevings-praatpaal lokt beweging en interactie uit en is uitermate geschikt voor mensen met dementie.

Mensen melden zich bij de Belevingspaal via een druk op de bekende gele knop van de paal. Dan start de interactie via beelden en geluiden op het beeldscherm tussen de oren. Een fijne activiteit om samen met mantelzorger, familie of activiteitenbegeleider naar toe te wandelen.

De interactieve belevingspaal is in de originele gele kleur verkrijgbaar bij Embedded Fitness.

belevings-praatpaal-aangepast
belevings-praatpaal-2
Belevingspraatpaal 3 nieuw
Belevingspraatpaal 2
Belevingspraatpaal 1 nieuw

De alom bekende praatpaal is ge-upcycled tot Belevings-praatpaal om te plaatsen in ziekenhuizen en zorginstellingen. De interactieve praatpaal is herkenbaar maakt mensen nieuwsgierig en brengt ze in beweging. De belevingspaal lokt beweging en interactie uit en is uitermate geschikt voor mensen die baat hebben bij (extra) beweging, zoals ouderen, zieken en kinderen met overgewicht.

De Belevings-praatpaal is voorzien van een touchscreen en een computer. Mensen melden zich bij de Belevingspaal via een druk op de bekende gele knop van de paal. Dan start de interactie via beelden en geluiden op het beeldscherm tussen de oren. De interactieve belevingspaal is in de originele gele kleur verkrijgbaar bij Embedded Fitness.

Technische specificaties
Standaard kleur:Signaalgeel RAL 1003 (nieuw)
Bediening:Aanraakscherm met menu en gele (actie) knop
Speaker:In aanraakscherm
Behandeling:Anti corrosie en poedercoating
Funderingssysteem:Stevige platte stalen voetplaat
Afmeting behuizing (HxDxB):Ca. 1700mm x 550mm x 450mm
Gewicht:Ca. 40kg
Garantie:Standaard 1 jaar
Aflevering:Standaard franco levering
Aansluiting:Stekker (type F) voor in een 230V aansluiting
Opties
Eigen huisstijl (personalisering):Bestikkering eigen logo's mogelijk
Extra opties:Extern scherm (duplicatie beeld van aanraakscherm) Uitgeprinte fotoplaat ter versiering staanplaats Belevenispaal Foto's passend bij de gebruik plaats van de Belevenispaal

* Transport, plaatsen en aansluiten van 1 enkele paal waarbij de juiste voedingskabel vooraf op overlengte gereed ligt. Voor overige situaties wordt in overleg een projectprijs berekend.

Up-cyclings-proces:
De originele praatpalen hebben ca. 20 jaar langs de weg gestaan en zijn onderhevig geweest aan de nodige beschadigingen door gebruik, verwering en verwijdering. Ze hebben een upcyclings-proces ondergaan, waarbij ze zijn schoongemaakt, oude stickers zijn verwijderd en nieuwe aangebracht, beschadigingen zijn bijgewerkt en ze opnieuw in de lak zijn gezet. Bij aflevering zien de palen er als nieuw uit, maar wél met zichtbare gebruikssporen van de geschiedenis van de praatpaal.